Окупанти у Каховці, що на Херсонщині, змушують місцевих підприємців писати заяви на на ім’я голови самопроголошеної «військово-громадянської адміністрації» Павла Філіпчука з проханням дати дозвіл на ведення підприємницької діяльності. Також росіяни встановили суму щомісячного збору.

Про це редакції «Слідства.Інфо» повідомила місцева мешканка та надала бланк такої заяви.

У цій заяві підприємці мають зазначити адресу проживання, ідентифікаційний код, номер та серію паспорту. Текст заяви вже надрукований заздалегідь, бізнесмени мають вписати ім’я та назву підприємства. 

На звороті заяви розмічений календарний рік до грудня 2022 року. Під кожен місяць виділено поле, де підприємці мають заповнити рядки з сумою оплати, числом оплати та поставити підпис. 

Документ від російських окупантів для жителів Херсона

Документ від російських окупантів для жителів Херсона

Текст документу: «Прошу видати дозвіл на проведення підприємницької діяльності та присвоїти номер об’єкта за адресою, де буде провадитися підприємницька діяльність на території Військово-громадянської адміністрації»

«Вони вже почали піджимати бізнесменів під себе, — розповіла «Слідству.Інфо» місцева мешканка на умовах анонімності. —  Мій друг бізнесмен заповнював бланк, на якому просив дозволу на діяльність в Каховці — на цьому російському папірці. Там ззаду написана сума, яку він буде платити їм щомісяця. Якщо ти не хочеш їм платити, ти не будеш працювати. Роботи в місті і так практично немає, люди залишилися без грошей та можливості зняти готівку з карток».

Нагадаємо, 1 квітня Каховська міська територіальна громада повідомила, що російські військові захопили будівлю міської ради та призначили «керівником» міста колишнього депутата Херсонської обласної ради від «Опозиційного блоку» Павла Філіпчука.

У березні прокуратура розпочала кримінальне провадження проти Філіпчука за підозрою у державній зраді. Правоохоронці встановили, що екдепутат закликав місцеве населення змиритися з окупацією та перейти на бік ворога.

За даними регіональних медіа, Філіпчук приїхав у Каховку за декілька днів до нападу Росії, а до того жив у російському місті Сочі.