Громадський активіст Владислав Мельничук розповів, що його з колегою побили одразу після візиту представника дніпровського осередку ультраправої С14.

Про це він повідомив у коментарі “Слідство.Інфо”, ідеться в матеріалі “Побиття активістів у Дніпрі: Чому виник конфлікт і яка роль у ньому праворадикалів“.

Владислав Мельничук очолює громадську організацію “Спільнота активної молоді” (САМ). Він розповів, що напередодні нападу в нього стався конфлікт із місцевим правим рухом через захід, приурочений Революції Гідності. Ситуація вирішилася мирно, але наступного дня до Мельничука завітало двоє осіб, серед них — представник С14.

Після їхнього візиту до активістів вдерлися невідомі. “Вони виходять і буквально вже за п’ять хвилин з’являються хлопці в балаклавах”, — чоловік розповів, що вони накинулися на нього і зауважив: били руками і ногами цілеспрямовано в голову.

Дніпровський активіст Владислав Мельничук після нападу/ЗОБРАЖЕННЯ зі сторінки у Facebook Владислава Мельничука

Співзасновник “Суспільство майбутнього”, у який трансформувалася організація С14, підтвердив озвучену Мельничуком інформацію, але сказав, що йдеться про особистий конфлікт. Сергій Мазур запевнив, що їхній рух не підтримує такі дії: “Січ засуджує напад. Незалежно від причин, недопустимим є кровопролиття між українськими патріотами”.

Крім того, співзасновник “Суспільства майбутнього” сказав, що їхня організація готова оплатити лікування потерпілим. І повідомив, що ініціатора нападу виключили з лав руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Гандзюк: Системне вбивство

Нагадаємо, що 23-го листопада  у соціальній мережі з’явилися фотографії із закривавленим обличчям громадського активіста Владислава Мельничука, який провадить освітню діяльність в Дніпрі. Уночі до його організації “Спільнота активної молоді” (САМ) увірвалося декілька чоловіків у балаклавах. Вони побили активіста, а також його колегу Вірослава Цюп’яка, який захищав приятеля. Із забоями чоловіків доправили до лікарні. А місцева поліція відкрила кримінальне провадження.

Постраждалий активіст зауважив, що очікує на ефективне розслідування правоохоронців, оскільки вони з колегою почали помічати стеження за собою. Мельничук також опублікував відео з моменту нападу.