Новостворене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та Апарат Ради національної безпеки і оборони (РНБО) планують придбати у цьому році кілька автомобілів преміум-класу. РНБО вже провела аукціон на купівлю чотирьох авто Toyota Camry за 3,5 мільйона гривень і планує укласти договір із переможцем. У Мінпромі тендер на придбання трьох автомобілів невідомої марки за 3 мільйони гривень планують провести через два тижні.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося із порталу публічних закупівель Prozorro.

Так, Мінпром оголосив тендер 4 листопада. У відомстві планують придбати один автомобіль для «члена Кабінету Міністрів України» та два — «для обслуговування державного секретаря міністерства і заступників керівника центрального органу виконавчої влади». На це передбачено 3 мільйони гривень.

У відомстві не вказують, авто якої марки планують придбати. Однак наводять їх комплектацію: автівка має містити, серед іншого, автоматичний коректор кута нахилу передніх фар, боковий хромований молдинг віконної лінії, тоноване скло, хромована насадка вихлопної труби, підігрів передніх сидінь та оздоблення керма шкірою.

Автомобіль міністра має бути чорного кольору та зі шкіряним салоном. Два інші — із салоном, оздобленим тканиною, і будь-якого кольору, окрім білого.

Судячи з оголошення, замовлення має бути виконано до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада планує купити 14 Toyota Camry по 900 тисяч гривень

Також із іншої закупівлі ми довідалися, що Апарат РНБО до кінця 2020 року планує придбати чотири Toyota Camry чорного кольору. Перемогу здобула компанія «Віді Автострада», яка запропнувала поставити ці авто майже за 3,5 мільйона гривень. 6 листопада РНБО опублікувала повідомлення про намір укласти договір із цією фірмою.

У відомстві поставили такі вимоги до комплектації автомобілів: автоматичний коректор кута нахилу фар головного світла, акустичне лобове скло з тонованою смугою темно-синього кольору, обігрів заднього скла з автотаймером, внутрішнє дзеркало заднього виду з функцією автоматичного затемнення, оздоблення сидінь шкірою з перфорацією, клімат-контроль з незалежним регулюванням температури зон водій/пасажир, дефлектори обдуву для 2-го ряду сидінь тощо.

Як ми розповідали раніше, Управління державної охорони, котре, зокрема, відповідає за безпеку Президента України, закупило 4 спецавтомобілі Toyota Land Cruiser Prado 2020 року випуску по 1,3 мільйона гривень за одиницю. Зі спецобладнання ці позашляховики обладнані проблисковими маячками, проблисковою фарою та гучномовцем.

Головне фото — ілюстративне.