Мар’яна Мотрунич, Слідство.Інфо

Майно громадської організації Комплексна дитячо-юнацька спортшкола «Маяк» арештували. Про це йдеться в ухвалі Оболонського районного суду Києва. Понад 460 квадратних метрів нерухомості на березі Дніпра в Києві громадська організація приватизувала 2017 року. Раніше майно належало заводу «Маяк», який входить до концерну Укроборонпром.

11 лютого 2019 року за клопотанням прокуратури суд наклав на нерухомість арешт. На думку слідчих, громадська організація приватизувала її незаконно. Розслідування триває від травня 2018 року. Правоохоронці встановили, що нотаріус зареєстрував право власності на нерухомість за громадською організацією «Маяк», коли майно ще перебувало на балансі підприємства. Колишній гендиректор заводу «Маяк» Олександр Перегудов повідомив слідчим, що рішення про відчуження нерухомості підприємства на Оболоні не ухвалював.

Як уже розповідало Слідство.Інфо, серед засновників спортшколи «Маяк» є дві громадські організації, які створив екс-помічник депутата, члена фракції «Воля народу» Івана Фурсіна. На засідання суду представники школи не з’явилися.

Нагадаємо, завод «Маяк» мав 15 мільйонів заборгованості перед своїми працівниками, а також борг перед Києвом — 21 мільйон гривень земельного податку.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Три Маяки на березі Дніпра»: як помічник нардепа Фурсіна зацікавився вітрильним спортом і приватизував майно заводу