Екснардеп від партії «Батьківщина» Віталій Данілов задекларував купівлю квартири за 17,1 млн грн у житловому комплексі класу «преміум» у центрі Києва у серпні 2023 року. Право власності на апартаменти у 156 квадратних метрів має дружина експосадовця — Оксана Данілова. 

Про це «Слідству.Інфо» стало відомо з декларації Віталія Данілова. Журналісти намагалися поспілкуватися з політиком, але він не відповідає на телефонні дзвінки та у месенджері. 

У декларації Віталія Данілова задекларовано цінне майно: зокрема, екснардеп вказав 42 годинники (Rolex, Patek Philippe, Audemars Piquet, Hublot, Cartier, Harry Winston, Richard Mille тощо), що знаходяться у власності подружжя. 

Крім годинників, політик задекларував ювелірні вироби дружини, набір обладнання для спортзалу, диван за 325 тисяч гривень та твори мистецтва, серед яких картини і статуетки (наприклад, статуетка «Ріг достатку» та «Грецька богиня з рогом достатку»).

Згідно з декларацією, власного автопарку Данілов не має. У 2023 році він задекларував оренду двох автівок: Mercedes-Benz GLS 63 2018 року випуску (знаходиться у власності ТОВ «Газолінус», де Данілов є кінцевим бенефіціаром) та Mercedes-Benz G 63 AMG 2021 року (у власності ТОВ «Улф-Фінанс», де одним з кінцевих бенефіціарних власників є Сергій Тігіпко).

У листопаді 2023 року Віталій Данілов написав заяву про вихід із фракції та складання депутатських повноважень. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк і додав: «Чесно говорячи, вперше по фото дізнався про такого колегу». 

8 грудня 2023 року Верховна Рада України достроково припинила депутатські повноваження Данілова. 

Читайте також: «Я пам’ятаю, що це дорого»: міністр аграрної політики розповів про вартість навчання сина у Швейцарії