Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Валентин Серединський задекларував право користування автівкою дружини — Tesla Model Y 2022 року випуску, вартість якої 10 тисяч гривень.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з декларації правоохоронця. 

Дружина заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Валентина Серединського купила авто Tesla Model Y 2022 року випуску за 10 тисяч гривень.

Анна Серединська

Журналісти «Слідства.Інфо» зателефонували власниці авто — Анні Серединській. У розмові жінка сказала, що не знає про заповнення чоловіком декларацій та не розуміє, чому там вказана вартість 10 тисяч гривень. Справжню ціну автівки власниця не повідомила.

Журналісти також зателефонували Валентину Серединському, аби той пояснив за вартість авто.

Чоловік зазначив, що сума в 10 тисяч гривень за Tesla Model Y 2022 року вказана в договорі купівлі-продажу. На прохання журналіста поділитися контактами продавця, правоохоронець запропонував пошукати такі ціни на майданчику онлайн-оголошень для продажу автівок, додавши, що «хто шукає — той знаходить».

Серединський також каже, що запитання не до нього, а до оцінювача транспортного засобу.

Зазначимо, вартість Tesla Model Y 2022 року випуску на вторинному ринку стартує від 30 тисяч доларів.

Раніше журналісти знайшли декларацію судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Віталія Нікушина, який  у 2022 році купив Mercedes-Benz G 350 2013 року за 10 тисяч гривень, а наприкінці 2023 року придбав Renault Zoе 2017 року за 5 тисяч гривень. У розмові з журналістом суддя визнав, що основна сума, сплачена за придбані автівки, пішла в обхід податків. «Фактично, на розписці отримують іншу суму, тому я зазначаю ту суму, яку диктує продавець, якщо я хочу купити автомобіль. Ти хочеш — погоджуйся, хочеш — не погоджуйся», — каже суддя.

Читайте також: Суддя зізнався, що задекларував елітне авто за 10 тисяч гривень, щоб уникнути сплати податків