Правоохоронці підозрюють директора компанії, яка постачала електроенергію харків’янам у тому, що він завищив вартість своїх послуг та безпідставно отримав 16,7 млн грн прибутку. Зараз директора розшукують, бо він переховується від слідства. 

У серпні 2019 року харківське Комунальне підприємство «Міськелектротранссервіс» уклало угоду на постачання 42 млн кВт/год з Товариством з обмеженою відповідальністю «Газенерджитрейд». На це виділили 98 млн грн з бюджету.

Після виконання цього договору, ним зацікавились правоохоронці. Вони проаналізували документи й виявили порушення.

Одразу після укладання договору з «Газенерджитрейд» директор компанії Олександр Ткаченко попросив укласти додаткову угоду, щоб підвищити вартість за 1 кВт/год. На думку Ткаченка, КП «Міськелектротранссервіс» є малим непобутовим споживачем, через що вартість за 1 кВт/год розраховується інакше, ніж під час укладання договору.

Правоохоронці вважають, що «Газенерджитрейд» зманіпулювали у своєму проханні, свідомо порушила закон, аби отримати додатковий прибуток від укладеної угоди. Правоохоронці нарахували, що внаслідок цих маніпуляцій «Газенерджитрейд» отримала 16,7 млн грн.

Через це Олександра Ткаченка підозрюють у привласненні в особливо великих розмірах майна шляхом зловживанням службовим становищем (частина 5 статті 191 КК України). У разі доведення вини Ткаченка йому загрожує до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років і конфіскація майна.

Справу розслідують від 2021 року й відтоді Олександр Ткаченко не з’являвся в суді. Правоохоронці вважають, що він переховується від слідства, через що його розшукують, щоб привести до суду.

Повідомлення про розшук Олександра Ткаченка / скриншот з сайту wanted.mvs.gov.ua

Згідно з інформацією в аналітичній системі YouControl, компанія «Газенерджитрейд» з’явилась на ринку в 2018 році й від квітня 2022 припинила свою діяльність. Компанію заснували харків’яни Анатолій Шуленко та Сергій Татарчук.

За час свого існування компанія уклала договорів на виконання державних підрядів на 1 млрд грн.

Читайте також: Компанія, яку підозрюють у крадіжці державних коштів під час ремонту доріг, знов отримала договір на понад пів мільярда гривень