Керівника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка хочуть притягнути до дисциплінарної відповідальності через те, що він надав громадськості інформацію про суддю Мальвіну Данилову. 

Про це йдеться в висновку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), який є в розпорядженні Слідства.інфо. 

Управління спецрозслідувань ГПУ займається справами, пов’язаними з подіями Майдану. За останні роки в Горбатюка сталося кілька конфліктів з колишнім Генпрокурором України Юрієм Луценком. 

У висновку комісії, який отримали журналісти, йдеться, що в лютому 2019 року Сергій Горбатюк надав на запит громадськості нібито неправдиву інформацію про суддю Вищого господарського суду України Мальвіну Данилову. У листі, який він підписав, зазначається, що Данилова з 2011-го по 2014 роки брала участь у безальтернативному розподілі справ у суді.

Цю інформацію Горбатюк надав у межах розслідування кримінального провадження проти керівництва Вищого господарського суду України часів Віктора Януковича. Генпрокуратура встановила, що очільники установи створили злочинну схему, щоб уникати автоматизованого розподілу справ між суддями.

Однак Мальвіна Данилова стверджувала, що це неправда, й подала скаргу на Горатюка. Член комісії, до якої потрапило звернення судді, дійшов висновку, що Горбатюк порушив прокурорську етику, та запропонував оголосити йому догану. Висновок доповідача 11 вересня 2019 року буде розглядати весь склад КДКП. Члени комісії можуть як відмовити в оголошенні догани, так і застосувати суворіше покарання, аж до звільнення з посади.    

Суддя Мальвіна Данилова також відома тим, що виносила рішення в інтересах родини мера Харкова Геннадія Кернеса, дозволила забудовувати буферну зону Софії Київської та не декларувала заміський маєток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю, який дозволив слідчі дії щодо скандального Павла Вовка, можуть покарати