Уряд Канади може найближчим часом зняти санкції щодо колишнього заступника голови Адміністрації Президента Андрія Портнова.

Цю інформацію “Слідству.Інфо” підтвердив посол України у Канаді Андрій Шевченко.

“Ми не знаємо точно дату”, — сказав він, але зазначив, що зняття санкцій відбудеться “скоро”. 

Андрія Портнова та інших колишніх посадовців часів Віктора Януковича внесли до санкційного списку Канади у березні 2014-го року. Це рішення означало, що країна заморожує всі активи фігурантів, які виявила на своїй території. Також канадський уряд забороняє громадянам та мешканцям країни надавати фінансові послуги та вести будь-які розрахунки з людьми із санкційного списку.

Ексчиновника внесли до санкційного списку на підставі кримінального провадження Генпрокуратури щодо ймовірного заволодіння коштами двох столичних вишів.

Як раніше повідомлялося, у липні Генпрокуратура направила лист до  Посольства України в Канаді та у Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі цієї країни. У ньому ГПУ зазначила, що причини продовжувати санкції відносно Портнова відсутні.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ СБУ передали розслідування щодо погроз Портнова

Також нещодавно “Слідство.Інфо” розповідало, що Андрій Портнов погрожував працівникам Генпрокуратури. Образливі тексти надходили щонайменше трьом працівникам установи.