Фігуранту справи «Роттердам+» Володимиру Євдокімову Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,9 мільйона гривень.

Про це Слідство.Інфо дізналося під час судового засідання.

Також у випадку внесення застави Євдокімов повинен здати закордонний паспорт, не виїжджати за межі Києва й обмежити спілкування з іншими фігурантами справи.

Водночас прокурори САП клопотали про майже 50 мільйонів гривень застави. Адже, на думку слідства, є ризик, що Євдокімов втече за кордон — дехто з інших фігурантів справи, зокрема, ексголова НКРЕКП Дмитро Вовк, переховуються за межами України.

Володимир Євдокімов — колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Працівники НАБУ спільно з САП затримали Євдокімова 8 серпня в Києві.

Прокурор САП під час суду заявив, що Володимир Євдокімов щомісяця одержував на свою картку перекази по 100 тисяч гривень від невідомих. Походження цих коштів детективи наразі не з’ясували.

За версією правоохоронців, через запровадження формули «Роттердам+» споживачі електроенергії в Україні зазнали збитків на майже 19 мільярдів гривень.

НАБУ повідомило про підозри шістьом посадовцям, які фігурують у справі так званої формули «Роттердам+» напередодні, 8 серпня.