Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) заявив, що Володимир Євдокімов, підозрюваний у так званій справі «Роттердам+», щомісяця одержував на свою картку перекази по 100 тисяч гривень. 

Про це Слідство.Інфо дізналося під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Євдокімову. 

За версією слідства, через запровадження формули «Роттердам+» споживачі електроенергії в Україні зазнали збитків на майже 19 мільярдів гривень.

Євдокімов — колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Наразі детективи не змогли встановити походження 100 тисяч гривень, які він щомісяця отримував на картку.  

Працівники НАБУ спільно з САП затримали Євдокімова 8 серпня в Києві. Зараз Солом’янський райсуд Києва обирає йому запобіжний захід.

Суд обирає запобіжний захід підозрюваному в так званій справі «Роттердам+» Володимирові Євдокімову (на задньому плані за склом). Солом’янський райсуд Києва, 9 серпня 2019 року. Марія Горбань, Слідство.Інфо

Прокурори САП клопочуть про тримання Євдокімова під вартою з можливістю внесення застави — майже 50 мільйонів гривень. На думку слідства, є ризик, що Євдокімов втече за кордон. Адже, за даними правоохоронців, дехто з інших фігурантів справи, зокрема, ексголова НКРЕКП Дмитро Вовк, переховуються за межами України.

НАБУ повідомило про підозри шістьом посадовцям, які фігурують у справі так званої формули «Роттердам+» напередодні, 8 серпня.