Дружина проросійського політика Євгенія Мураєва, якого британська розвідка вважає ймовірним проросійським лідером в разі вторгнення РФ до України, Катерина Мураєва знімалася в кількох російських фільмах. Також вона у 2017-му році їздила до Москви.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося з її Instagram, а також з російських сайтів кіновиробництва. 

У вересні 2017-го року Катерина Мураєва (до одруження мала прізвище Гордієнко) їздила до Москви. У своєму Instagram вона опублікувала відео та фото з фестивалю «ПиР-2017», який проходив у пансіонаті «Клязьма» у передмісті російської столиці. Сам пансіонат належить Управлінню справами президента РФ. Катерина Мураєва під світлинами вказала (публікація вже видалена) геолокацію «Москва» та «пансіонат Клязьма». Ми перевірили це місце, знайшовши його на картах. 

Також Катерина Мураєва (Гордієнко) знімалась у кількох російських фільмах. Зокрема, у фільмі «Спасибо деду за победу», який зокрема фінансувався Міністерством культури Росії. Цей фільм знімали на території самопроголошеної «республіки Абхазія», яка не визнається більшістю держав-членів ООН та фактично контролюється Росією і де розташовані російські військові бази. Премʼєра фільму відбулася у 2019 році. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІСПАНСЬКА ВІЛЛА АНАТОЛІЯ ШАРІЯ

В іншому російському фільмі «Новогодний переполох» (2017) Катерина Мураєва (Гордієнко) знімалася разом із актором Яном Цапніком. Раніше він зіграв бойовика самоназваної «ДНР» у російському пропагандистському фільмі «Военный корреспондент» (2014). Служба безпеки України через це заборонила йому вʼїзд до України. 

«Слідство.Інфо» надіслали запитання щодо цих фактів Євгенію Мураєву. Ми опублікуємо його відповідь, щойно отримаємо.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс 22 січня з посиланням на дані розвідки заявила, що Росія прагне встановити в Україні проросійського лідера, змістивши чинну владу. Цим лідером британське МЗС назвало Євгенія Мураєва. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯХТУ МЕДВЕДЧУКА СХОВАЛИ ВІД САНКЦІЙ, ПЕРЕОФОРМИВШИ НА ІНШИЙ «ОФШОР»

«У нас є інформація, яка вказує на те, що російська влада прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Потенційним кандидатом розглядається колишній народний депутат України Євгеній Мураєв», — йдеться у заяві очільниці британського МЗС Ліз Трасс. 

Сам Євгеній Мураєв заявив, що ця інформація не відповідає дійсності і назвав це «глупством».