Щонайменше троє співробітників одеської поліції могли застосовувати силу до дітей, які виховувались у центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей “Світанок”. 

Про це йдеться у розслідуванні “Жорстокий світанок”, яке опублікувало “Слідство.Інфо”.

Журналісти знайшли вихованців, які у різний період перебували у “Світанку”. Діти розповіли, що над ними знущалися троє співробітників одеської поліції. Зокрема, діти повідомили, що впродовж 2018-го року їх неодноразово били поліцейські Володимир Жарчук та Андрій Крецул. Також, за їхніми словами, під час цього був присутній поліцейський Вахтанг Трапаїдзе. Вони кажуть, що Трапаїдзе їх не бив, але спостерігав за діями своїх колег і морально тиснув на дітей. 

Нагадаємо, 26-го жовтня активістка та колишня співробітниця місцевої поліції Зоя Мельник повідомила про знущання над дітьми в одеському центрі соціально-психологічної реабілітації “Світанок”. Мельник заявила, що неповнолітніх били вихователі центру та поліцейський Хмельницького відділу поліції в Одесі Андрій Крецул. За словами активістки, вихованці неодноразово тікали з притулку.

Державне бюро розслідувань відкрило кілька кримінальних проваджень щодо поліцейських, які могли знущатися над дітьми. Андрія Крецула звільнили з посади, але підозра йому наразі не оголошена. 

Натомість, Володимир Жарчук і Вахтанг Трапаїдзе продовжують працювати у одеській поліції. За словами його начальника Віталія Капуляка, йому нічого не відомо про можливу причетність Жарчука і Трапаїдзе до знущань над дітьми.