Під час розслідування про розкрадання грошей на гуманітарку «Слідство.Інфо» поспілкувалося з народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк, яка зверталася до Мінсоцполітики за допомогою для громад Київщини. У коментарі журналістам народна депутатка каже, що звернутися до громадської спілки «Національна асоціація паливного рітейлу» їй порадила очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна. Ця спілка отримала від Мінсоцполітики майже 64 мільйони гривень на закупівлю гуманітарки, але, як вдалося встановити журналістам, не всі кошти дійшли на гуманітарні потреби, а значить — і до постраждалих. Керівницею цієї спілки є Валерія Чанишева. 

Про це йдеться в матеріалі «Слідства.Інфо» «Мільйони не для вас: як Мінсоцполітики розподілило гуманітарні кошти між сумнівними організаціями».

Про допомогу для населення у Асоціації просили ради та адміністрації Київщини, Чернігівщини та Харківщини. А також народна депутатка від «Слуги Народу» Ольга Василевська-Смаглюк, котра обиралась за мажоритаркою в одному з округів Київщини. 

Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка

Крім цього, народна депутатка надала журналістам копію відповіді Мінсоцполітики на депутатське звернення про допомогу з пальним  громадам Київщини. У ньому Мінсоц радить Ользі Смаглюк-Василевській звернутися до Національної асоціації паливного рітейлу. 

Також Ольга Василевська-Смаглюк додала, що представник Асоціації паливного рітейлу «дуже дивно і швидко зник, мені це здалося підозрілим». Народна депутатка каже, що потім вона йому писала, але він схоже змінив телефон, бо зв’язку з цим номером немає.

Читайте також: «Свідчити проти себе та рідних не буду»: подружжя ймовірно вкрало десятки мільйонів гривень гуманітарних коштів