Президент України Володимир Зеленський відреагував на матеріал журналістів «Слідства.Інфо» про заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нардепа партії «Слуга Народу» Юрія Арістова, який відпочивав на Мальдівах в середині липня. 

Про це йдеться у вечірньому зверненні Володимира Зеленського, 25 липня 2023 року. 

У своєму зверненні Володимир Зеленський прокоментував матеріал «Слідства.Інфо» про поїздку на Мальдіви нардепа «Слуги Народу» Юрія Арістова. Зокрема, він попередив усіх чиновників про наслідки подібних відряджень під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати в Україні та заради інтересів українського народу. Ті, хто думає, як би побільше часу провести за кордоном, та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, з друзями чи «пляжами», — вас таких не буде», — говорить Зеленський.

За словами Президента, під час війни поїздки держпосадовців на дорогі курорти — це зрада інтересів суспільства.

«Ніхто не пробачить посадовцям протиставлення себе державі. Комусь там острови та курорти під час війни, комусь там заробіток у «воєнкоматі», комусь там хабарі в судах. Для будь-яких державних посадовців — це зрада державних принципів, це зрада інтересів суспільства», — каже Зеленський.

Нагадаємо, у середині липня 48-річного Юрія Арістова, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії «Слуга Народу» помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Про це журналістам «Слідства.Інфо» стало відомо з власних джерел.

Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому мальдівському готелі, відповідно до цін на сервісі Booking.com, варіюється від 100 до 323 тисяч гривень. Також у готелі є позиція за понад мільйон гривень за одну ніч — з трьома спальними кімнатами, басейнами та доступом до пляжу. У якій саме віллі відпочивав народний депутат з України — невідомо. 

Після того, як «Слідству.Інфо» підтвердили перебування політика у Waldorf Astoria Maldives, журналісти зателефонували до нього особисто. Але Юрій Арістов не підняв слухавку. Натомість зателефонувала його прессекретарка Оксана Омельченко (так жінка підписана в одному з месенджерів), яка не змогла відповісти на запитання журналістів про те, де ж зараз перебуває її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит.

Попри обіцянку відповісти на запит за кілька годин, і помічниця, і сам депутат проігнорували подальші спроби журналістів «Слідства.Інфо» отримати відповіді на надіслані запитання. Зокрема, на яких засадах нардеп перетнув український кордон та чи робочою була його поїздка на Мальдіви. 

Після виходу матеріалу «Слідства.Інфо» Юрій Арістов подав заяву про складання повноважень народного депутата України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, опублікувавши заяву посадовця.

У 2019 році Юрій Арістов був обраний народним депутатом 9 скликання від партії «Слуга Народу», є членом однойменної фракції. У грудні 2022 року Юрія Арістова обрали заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. До Верховної Ради Юрій Арістов був бізнес-партнером Володимира Зеленського у бізнесі з продажу риби та морепродуктів.

Читайте також: «Дипломатична місія на Мальдівах»: на люксовому курорті помітили нардепа «Слуги Народу», який відповідає за нацбезпеку