В Одесі правоохоронці перевіряють реставрацію місцевого театру, бо підозрюють фірму депутата обласної ради від партії «Європейська солідарність» Вадима Теплицького у підробці актів виконаних робіт, через що фірма отримала 750 тис. грн за вигадану роботу.

У червні 2021 року Комунальне підприємство «ОБЛТРАНСБУД» оголосило тендер на реставрацію будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька. За 27,3 млн грн треба було полагодити фасад будівлі, зокрема, підсилити цегляні стіни металевим каркасом, встановити нові вікна, декорувати фасад тощо.

Змагалися за підряд дві компанії — «Тіко» та «Град-строй». Остання перемогла на тендері з пропозицією у 26,5 млн грн.

Державна аудиторська служба зацікавилась закупівлею та будівництвом і під час перевірки виявила, що  компанія «Град-Строй» завищила вартість та обсяг виконаних робіт на 750 тис. грн. За цим фактом відкрили кримінальну справу і наразі проводиться розслідування. Правоохоронці перевіряли документи у підрядника та замовника, а нещодавно суд надав дозвіл на огляд реставрації одеського театру.

Це не перша історія з ймовірним розкраданням бюджетних коштів під час реставрації Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька. У 2018 році «ОБЛТРАНСБУД» провело тендери на реставрацію будівлі й правоохоронці виявили, що ремонтні роботи виконали неякісно.

ТОВ «Град-Строй» фігурує також в іншому кримінальному проваджені. Правоохоронці вважають, що «Град-Строй» входить у групу компаній, які замішані в схемі заволодіння бюджетних коштів у великих розмірах під час ремонтних робіт в Одесі.

Згідно з інформацію в системі YouControl, «Град-Строй» зареєстрували у 2005 році. Засновником «Град-Строй» є Вадим Теплицький, який є і чинним кінцевим бенефіціаром. За час свого існування компанія заробила на держзакупівлях 69 млн грн.

Депутат Одеської обласної ради від партії «Європейська солідарність» Вадим Теплицький / фото dumskaya.net

Вадим Теплицький є депутатом Одеської обласної ради від партії «Європейська солідарність». До цього Теплицький був у партії «Довіряй ділам».

Читайте також: На Харківщині чоловік, якого підозрюють у викраденні 240 тис. грн, втік у Росію