Депутат Київської міської ради від партії «Європейська Солідарність» Володимир Андрусишин задекларував, що його дружина заробила як підприємиця у 2023 році 1 гривню. Рік тому жінка отримала від цієї ж діяльності понад пів мільйона гривень прибутку. Також у декларації депутата можна знайти коштовні авто і прикраси.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо». 

Володимир Андрусишин був обраний депутатом Київської міської ради у 2020 році від партії «Європейська Солідарність». Він секретар у Постійній комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій.

Володимир Андрусишин / фото Київради

«Я попросився в комісію культури, бо 25 років працюю в шоубізнесі, маю диплом культури. І не бачу себе в іншій комісії», — казав депутат в одному з інтерв’ю.

Андрусишин заснував компанію ALIGHT, яка займається роботою зі світлом на концертах, шоу-програмах, фестивалях, масових подіях, телепрограмах, розважальних телевізійних проєктах та кіно. Ця компанія брала участь в організації, зокрема, «Голосу країни», концертів українських і закордонних виконавців, багато років співпрацює з «Кварталом-95».

Із президентом Володимиром Зеленським Андрусишина пов’язує не тільки робота, а й родинні зв’язки. Андрусишин є перехресним кумом Зеленського, але попри це вважає партію Петра Порошенка більш зрозумілою, а партію Зеленського називає «створеною на коліні» й не вірить у неї. 

«Спочатку всі здивувалися, що я, не бідна людина, пішов у комісію з питань культури. Що я там роблю? А  коли дізналися, що я кум президента, то стався розрив шаблонів», – казав депутат.

Зараз компанія ALIGHT припинила свою діяльність і депутат декларує, що отримує зарплату від ТОВ «Медіалайт». Андрусишин володіє 40% бізнесу. Ця компанія теж пропонує освітлювальне обладнання для сфери розваг. Депутат там займається продюсуванням проєктів. У 2023 році він заробив 248 тисяч гривень, а у 2022 — 274,5 тисячі гривень.

Володимир зі своєю дружиною Людмилою

У цій компанії працює дружина депутата Людмила Андрусишина. Під час війни жінка заробила понад 300 тисяч гривень у «Медіалайт». Також Людмила має ФОП, основною роботою якого є діяльність з підтримки театральних і концертних заходів. Андрусишина у 2022 році заробила як підприємиця 652 тисячі гривень, а у 2023 — 1 гривню.

«Ми займаємось концертною індустрією та телебаченням. Ми працювали на великих проєктах. Чи є у нас великі концерти? У нас зараз цього не відбувається. То який заробіток, те ми і відобразили», — коментує «Слідству.Інфо» Людмила Андрусишина.

Також Людмила наголошує, що на їхньому сайті за фотографіями й звітами можна помітити, що роботи у їх бізнесу поменшало після 24 лютого 2022 року. 

Володимир Андрюсишин має збереженими 150 тисяч гривень, тисячу євро та 20 тисяч доларів. У 2022 році в депутата було на 9 тисяч євро, 70 тисяч доларів та 150 тисяч гривень більше збережень.

Андрюсишин має чотири автівки: Mercedes-Benz Vito 2018 року випуску за 1,43 млн грн, раритетний Cadillac 1987 року випуску за 1,62 млн грн, Toyota Land cruiser 200 2016 року випуску за 2,45 млн грн і Audi E-Tron 2021 року за майже 2,6 млн грн

Крім авто, у депутата та його дружини є коштовності. У 2012 році він купив за 100 тисяч гривень наручний годинник HUBLOT, а його дружина — жіночу каблучку DAMIANI за таку ж вартість. Дружина теж має годинник від HUBLOT, але за 330 тисяч гривень, яку вона придбала у 2015 році, а у 2021 у неї з’явилася каблучка від GRAFF за 560 тисяч гривень

Нерухомості у Андрусишина небагато: житловий будинок на 267 квадратних метрів у Києві, дві земельні ділянки у столиці загальною площею 2 тисяч квадратних метрів та паркомісце.

Читайте також: «Хто шукає — той знаходить», — слідчий з Дніпра про придбану дружиною машину Tesla за 10 тисяч гривень