Державне бюро розслідувань (ДБР) купить 30 комп’ютерів за майже 1,5 мільйона гривень у фірми “Техніка для бізнесу”, від якої раніше через суд вимагало доступ до внутрішньої документації.

ВІД РЕДАКЦІЇ: Раніше в публікації була зазначена некоректна інформація. Зокрема, вказувалося, що ДБР проводило обшуки в компанії “Техніка для бізнесу”.

Договір про купівлю уклали 5 грудня за підсумками аукціону Prozorro.

Ідеться про 30 комплектів комп’ютерів, захищених від зовнішнього впливу, які правоохоронці планують використовувати для обробки даних.

Згідно з договором, компанія “Техніка для бізнесу” повинна поставити комп’ютери до 31 грудня.

Як стало відомо “Слідству.Інфо” з ухвали Печерського суду, за декілька місяців до проведення тендеру, Держбюро відкрило провадження, де фігурує ця фірма. Територіальне управління ДБР у Києві проводить розслідування з липня цього року. У межах цього провадження суд дозволив отримати доступ до документації компанії “Техніка для бізнесу”. Правоохоронці отримали вказану документацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна правка до закону про ДБР: Що чекає на справи Майдану

Кримінальне провадження стосується розтрати бюджетних коштів службовцями Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку протягом 2017-2019 років.

За даними слідства, 19 жовтня 2018 року Держспецзв’язок закупив за 3,3 мільйона гривень обладнання у фірми “Ньютест Україна”, яка своєю чергою придбала це обладнання у “Техніки для бізнесу” за майже три мільйони гривень. Відтак, вважають правоохоронці, державний центр переплатив майже 300 тисяч гривень. 

За чотири роки фірма “Техніка для бізнесу” перемогла в майже трьохста закупівлях, у результаті яких уклала договорів на майже 83 мільйони гривень. У 2018 році кілька разів у “Техніки для бізнесу” закуповувало обладнання теруправління ДБР у Львові.

Нагадаємо, нещодавно “Слідство.Інфо” повідомляло про те, що Національна поліція планує закупити понад шість з половиною тисяч зимових штормових курток для своїх працівників на загальну суму в понад 16 мільйонів гривень. Постачальником товару обрали компанію, яка сама є фігурантом розслідування поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фігурант “плівок НАБУ” Аблов повертається на роботу в суд