Чотири фільми агенції журналістських розслідувань “Слідство.Інфо” потрапили в шорт-лист професійного конкурсу імені Василя Сергієнка в категорії відеорозслідування. Загалом, разом із друкованими матеріалами, на премію претендують шість робіт розслідувальної команди. 

Список претендентів оприлюднили на сторінці конкурсу у Facebook 13 листопада.

До номінації найкраще ТБ-розслідування на загальноукраїнську тематику потрапив фільм, який розповідає про злочин проти херсонської активістки “Гандзюк: системне вбивство”.

Постер до документального фільму “Гандзюк. Системне вбивство”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Також журі відзначило серед найкращих відеорозслідувань фільм “Я —  бот”. У ньому журналісти показали роботу української ботоферми, яка працювала в інтересах політиків. 

Постер до документального фільму “Я — бот”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

У регіональній тематиці за звання найкращого ТБ-розслідування побореться фільм “Два трактори за межами Рівного, Україна”. Це історія про те, як у двох українських фермерів викрали трактори і, попри очевидність злочину, за майже десять років справу так і не розкрили.

Постер до документального фільму “Два трактори за межами Рівного, Україна”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Крім того, у цю номінацію потрапив фільм “Місто вкрадених квартир”, який розповідає про причетність київських правоохоронців до шахрайств із житлом у столиці.

Постер до документального фільму “Місто вкрадених квартир”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

У шорт-листі премії також опинилися два текстові розслідування “Слідства.Інфо”. У номінацію “найкраще розслідування в Інтернет-ЗМІ” потрапив матеріал “Смерть у СІЗО: історія одного підвищення”. У ньому викладена історія про вбивство в’язня працівниками колонії на Хмельниччині.

“Смерть у СІЗО: історія одного підвищення”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Ще одне розслідування, яке потрапило у фінал, розповідає про мільйонні розкрадання під час закупівлі квартир для співробітників Міністерства юстиції. Стаття “25 тисяч за квадрат: Мін’юст “втопив” в “Озерному гаю” бюджетні мільйони” пройшла у номінацію за співавторства з громадським активістом.

“25 тисяч за квадрат: Мін’юст “втопив” в “Озерному гаю” бюджетні мільйони”/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Премію імені Василя Сергієнка заснували у 2017 році в честь черкаського журналіста, який брав участь в Революції Гідності і якого вбили у квітні 2014 року. Цьогоріч конкурс проводиться вдруге. Нагородження переможців відбудеться в річницю Євромайдану, 21 листопада.