На посаду до Вищої ради правосуддя (ВРП) претендує дніпропетровський суддя Сергій Бабій. Його статки не відповідають офіційним доходам.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося із офіційного повідомлення на сайті Верховної Ради.

Суддя Павлоградського суду, що на Дніпропетровщині, йде до ВРП за парламентською квотою — його кандидатуру висунула політична фракція “За майбутнє”.

Раніше представники Громадської ради доброчесності, яка моніторила діяльність суддів, виявили, що його статки не були співвідносні до його витрат.

Так, родина судді придбала коштовне авто, вартість якого перевищувала річний дохід на його посаді. Також Бабій не вносив до декларації майно, яке він отримав від матері.

У власності судді є також кілька об’єктів нерухомості у Дніпрі: три квартири, площею понад 210 квадратних метрів, два паркувальних місця та офісне приміщення. Крім того, сім’я Бабія володіє трьома автівками, серед них й коштовних кросовер Toyota C-HR за майже 800 тисяч гривень. Також суддя має майже два з половиною мільйони гривень заощаджень.

Читайте також: Туалет у спадок: як родина скандального судді захоплює сквер у центрі Києва

Нещодавно ми повідомляли, що Володимир Зеленський призначив до ВРП екссуддю, яка визнала законною угоду про базування флоту РФ у Криму. На той момент суддя була членом п’ятою палати Вищого адміністративного суду, створеної за часів Януковича. 

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).