Вищий антикорупційний суд відклав розгляд справи про зміну запобіжного заходу ексначальнику Одеської поліції Дмитру Головіну та його колишньому заступнику Костянтину Гейку.

Таке рішення ухвалили судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, передає журналіст Слідства.Інфо.

Прокурори хотіли змінити запобіжний захід підозрюваним з нічного домашнього арешту на більш жорсткий. Однак Головін не приїхав на засідання через проблеми зі здоров’ям, а Гейко сказав, що в нього захворів адвокат.

Нагадаємо, 16 вересня суд змінив генералу Головіну та його заступнику Гейку цілодобовий домашній арешт на нічний. У мотивації такого рішення суддя вказав, що наразі прокурор не переконав його, що підозрювані можуть впливати на свідків або іншим способом перешкоджати кримінальному провадженню.

Генерала Дмитра Головіна затримали вранці 25 липня біля його таунхаусу на Одещині. Солом’янський суд 26 липня відправив його під домашній арешт. За версією слідства, ексначальник одеської поліції разом зі своїм заступником і ще двома бізнесменами організували схему з розтрати контрабандних цигарок на 13 мільйонів гривень, які зберігалися в одеській поліції як речові докази. Ці цигарки зникли зі складів, а потім були продані на чорному ринку України та Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів цигарок: у чому підозрюють ексначальника Одеської поліції Головіна