Суд вчергове поновив Катерину Амосову на посаді ректорки Національного медичного університету імені Богомольця і призначив їй компенсацію в майже 300 тисяч гривень.

Відповідну ухвалу Печерського суду столиці від 28 листопада вона опублікувала у своєму Facebook. Також суд зобов’язав медичний виш Богомольця сплатити майже 280 тисяч гривень Амосовій за “вимушений прогул”. 

Це вже четверта спроба Катерини Амосової повернути собі посаду ректорки університету.

У коментарі “Слідству.Інфо” виконувач обов’язків ректора Юрій Кучин зазначив, що Катерина Амосова не може поновитися на підставі цього рішення суду.

“Цю ухвалу виконати неможливо. Вона скасовує наказ про друге звільнення Катерини Амосової, ще за жовтень минулого року. Цей наказ був скасований раніше, і зараз її звільнено на підставі іншого наказу”, — пояснив він.

Водночас, за словами Кучина, на початку грудня колектив медвишу збере працівників університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із приміщення ректорату НМУ Богомольця зникли важливі документи, – комісія МОЗ

“Ще раз проголосуємо трудовим колективом за висловлення недовіри Катерині Амосовій, як це передбачає закон. Раніше ми вже висловлювали їй недовіру, таким було рішення університету, його працівників”, — додав він.

Конфлікт у Національному медичному університеті Богомольця триває від 20 лютого 2018 року, коли Катерину Амосову вперше відсторонили через зрив іспиту КРОК для студентів-стоматологів. Відтоді Міністерство охорони здоров’я декілька разів звільняло Амосову, однак вона поновлювалася через суди та навіть раз намагалася штурмувати ректорат вишу.

Як повідомляло “Слідство.Інфо”, поліція розслідує п’ять кримінальних проваджень щодо масштабної розтрати бюджетних коштів у медичному закладі за час ректорства Амосової. Ідеться про 73 мільйони гривень.

У травні 2019-го в НМУ вперше після звільнення Амосової провели вибори, однак тоді не вдалося з першого туру обрати ректора. Провести другий тур заборонив суд. Зрештою, у вересні цього року медвиш вдруге провів вибори — попри те, що напередодні Печерський райсуд заборонив це робити. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “На іноземців дивляться як на долари”: що передувало трагедії зі студенткою в університеті ім. Богомольця