Новим членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів обрали суддю Андрія Солодкова. 

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державної судової адміністрації.

Працюючи в Апеляційному суді Харківської області, суддя Андрій Солодков підтримав рішення Харківської міськради про визнання російської мови регіональною в Харкові.

Там Солодков починав суддівську кар’єру 1996 року. До Києва переїхав у 2013-му — працювати у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних та кримінальних справ. Як повідомляє рух Чесно, вже менш ніж за місяць після призначення його обрали головою суду.

Попри те, що вже шість років суддя працює в Києві, жодної нерухомості в столиці він не декларує та згідно з декларацією, досі живе він досі в Харкові, у квартирі на 42 квадрати.

У декларації Солодков також згадує автомобіль тещі Анастасії Іванової Mercedes-Benz, яким він користується з 2013 року, хоча почав декларувати його лише у 2016-му. Як повідомляє Bihus.Info, йдеться про Mercedes-Benz ML350 2013 року випуску, який сьогодні коштує від 800 тисяч гривень. Також на тещу оформлений будинок у Харкові.

Новим членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів обрали суддю Андрія Солодкова. Суддя у 2006 році своїм рішенням підтримав визнання російської мови як регіональної в Харкові. court.gov.ua

Дружина Андрія Солодкова, як можна дізнатися з бази даних проєкту Слідства.Інфо «Суддівська кров», працює адвокаткою.

Працюючи в Апеляційному суді Харківської області, суддя Андрій Солодков підтримав також рішення Харківської міськради про визнання російської мови регіональною у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Суддівська кров»: успішна історія «дяді Юри» та крах суддівської династії 

Раніше Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження проти восьми членів ВККС. Їх підозрюють у «самовільному присвоєнні владних повноважень». Ішлося, зокрема, про голову комісії Сергія Козьякова та його заступника Станіслава Щотку. За версією детективів, вони продовжували брати участь у засіданнях комісії попри те, що термін їхніх повноважень уже закінчився.

У травні Окружний адмінсуд Києва заборонив голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергію Козьякову виконувати обов’язки голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також журналістам Слідства.Інфо вдалося застати голову ВККС Сергія Козьякова на дні народження одного з суддів Окружного адмінсуду Києва Євгенія Аблова. У коментарі журналістам Козьяков запевнив, що був на «юридичній дискусії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ День народження Аблова: політики, скандальні судді та головний військовий прокурор