Російські бомбардувальники щодня здійснюють десятки, якщо не сотні авіанальотів на мирні українські міста — Маріуполь, Харків, Чернігів та інші.

Разом із російськими артилеристами, льотчики-бомбардувальники є одними з найцинічніших військових злочинців, адже лише одним натиском курка вони можуть вбити десятки мирних громадян, на голови яких впадуть авіабомби.

Відтак, «Слідстві.Інфо» приділяє окрему увагу ідентифікації російських пілотів та їхніх командирів — ця інформація може стати цінною для українських та міжнародних судів проти Росії. Оскільки росіяни тримають у секреті особисті дані своїх льотчиків, процес встановлення їхніх осіб досить складний.

Нещодавно Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало список імен 559-го бомбардувального авіаполку Військово-повітряних сил РФ. За даними української розвідки, цей підрозділ безпосередньо причетний до авіанальотів та бомбардувань мирних українських міст.

Ми детально дослідили цей список та ідентифікували з десяток російських пілотів-бомбардувальників — командирів, льотчиків і штурманів. Хто може вбивати українців — розповідаємо у відео