Бучанська прокуратура оголосила підозру воєнному злочинцю — 35-річному білорусу Сєргєю Колоцею. — правоохоронці вже встановили чотирьох осіб, яких вбив російський військовий.

Вбивство сталося 18 березня, однак тіла пролежали аж до початку квітня, поки в місто не увійшли українські військові та правоохоронці.

Як встановили прокурори, до розстрілу був причетний 35-річний білорус Сєргєй Колоцей. Він командував одним з підрозділів російських окупантів, які вчиняли геноцид в Бучі. Декого з мирних жителів вони брали в полон і катували, а інших розстрілювали прямо на вулиці.

Момент вбивства бачили кілька свідків. Один з них зміг навіть записати на відео ці події, де видно місце розстрілу і момент, коли один з окупантів піднімає руку зі зброєю і потім лунає постріл.

Свідки впізнали Сєргєя Колоцея на відеозаписі з білоруського поштового відділення, де камера зафіксувала, як мародери відправляли награбоване в Україні майно своїм родичам до Росії. Згідно з поштовими документами та відеозаписом, Колоцей відправляв в місто Ульяновськ кришку від багажника автомобіля.

Що відомо про Сєргєя Колоцея — розповідає Дмитро Реплянчук