Родина новопризначеного Уповноваженого президента з питань контролю за діяльністю СБУ Романа Семенченка володіє двома квартирами в Києві, одна з яких має площу майже 500 квадратних метрів, маєтком під Дніпром, дев’ятьма земельними ділянками, трьома елітними позашляховиками та двома водними мотоциклами.

Про це йдеться в блозі “Таємниці Слідства”.

Володимир Зеленський призначив Романа Семенченка на посаду Уповноваженого президента з питань контролю за діяльністю СБУ в жовтні 2019 року. 

Роман Семенченко, Уповноважений президента з питань контролю за діяльністю СБУ/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Квартира на 498 квадратних метрів, яка належить дружині Семенченка, розташована в новобудові одного з центральних районів Києва. Ці апартаменти складаються з семи кімнат. 

Аналогічних об’єктів в продажу наразі немає, однак у п’ять разів менша за розміром квартира в цьому будинку нещодавно коштувала понад шість мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Нові” обличчя СБУ: Баканов призначив заступником посадовця часів Януковича 

Крім того, у декларації Роман Семенченко вказує також два Mercedes-Benz 2018 року випуску та Toyota Land Cruiser 2016 року випуску. Сукупна вартість цих трьох автівок складає понад 12,5 мільйона гривень. 

З відкритих джерел відомо, що дружина Уповноваженого Олена Семенченко має бізнес. Вона володіє кіпрською компанією, якій, в свою чергу, належить частка в українському підприємстві “Солома”. Воно спеціалізується на виробництві олії та тваринних жирів. Утім, в декларації за 2018 рік Роман Семенченко не вказує жодного доходу від бізнесу дружини – лише свою та її заробітні плати, які сумарно складають понад 700 тисяч гривень на рік. 

Квартира родини Романа Семенченка/ЗОБРАЖЕННЯ Слідство.Інфо

Натомість Уповноважений декларує грошовий подарунок на понад 4,5 мільйона гривень, який його дружина отримала від третьої особи. 

Журналісти “Слідства.Інфо” зв’язалися телефоном з Романом Семенченком. Уповноважний президента з питань контролю за діяльністю СБУ спочатку погодився на зустріч. Однак за кілька днів відмовився коментувати будь-що. Та зазначив, що вся інформація щодо доходів його родини відображена в декларації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Майно в Криму та російські санкції: Що відомо про нового голову зовнішньої розвідки 

Цікаво, що спільний бізнес Олена Семенченко веде з дніпровським бізнесменом Михайлом Кошляком. Видання LB називало його керівником силового блоку групи “Приват”. Крім того, в 2015 році Кошляка затримувала Служба безпеки України разом з іншим дніпровським бізнесменом Геннадієм Корбаном.