10 листопада відбулося вручення премії для журналістів й журналісток «25 до 25: молоді та зухвалі». Журналістки «Слідства.Інфо» Яна Корнійчук та Настя Горпінченко отримали премію за свою професійну діяльність. 

Премію «25 до 25: молоді та зухвалі» організував Центр розвитку незалежних медіа в Україні Media Development Foundation, щоб підсвітити діяльність медіамейкерів-початківців та підтримати їх на початку карʼєри. 

На конкурс подалося 139 претендентів і претенденток, серед яких журналісти, редактори, фотокореспонденти, відеооператори та інші. Журі обрало 25 переможців, яким на момент подачі заявок ще не виповнилось 25 років, серед них журналістка-розслідувачка «Слідства.Інфо» Яна Корнійчук та репортерка агенції Настя Горпінченко.

Під час нагородження відзнаки журналісток отримували головна редакторка агенції Настя Станко та регіональна редакторка OCCRP і виконавча директорка «Слідства.Інфо» Анна Бабінець, оскільки Настя Горпінченко наразі перебуває у відрядженні на фронті, а Яна Корнійчук представляє медіа на міжнародній конференції в Афінах (Греція).

Головна редакторка агенції «Слідства.Інфо» Настя Станко зазначає, що такі конкурси — це чудова нагода подивитись на тих, хто вносить у журналістику щось нове і свіже:  «Я рада була бачити серед учасників не лише представників загальнонаціональних медіа, а й локальних і нішевих редакцій». 

Настя Горпінченко приєдналася до команди «Слідства.Інфо» наприкінці вересня 2022 року. Вона спеціалізується на висвітленні російсько-української війни — знімає репортажі з прифронтових територій.

Настя Горпінченко

«Мені дуже радісно отримувати цю нагороду для Насті Горпінченко, яка зараз на Донеччині — це наша фронтова репортерка, яка від початку повномасштабного вторгнення займається темами і поранених військових, і загиблих, і показує, якою є реальність війни», — каже Настя Станко.

Замість Насті Горпінченко нагороду отримала головна редакторка «Слідства.Інфо» Настя Станко. Журналістка нині у відрядженні на Донбасі Яна Корнійчук — журналістка-розслідувачка агенції «Слідство.Інфо», яка займається темами корупції та відкриттям недоброчесних суддів. 

Яна Корнійчук

«Для мене теж велика радість отримувати нагороду для Яни Корнійчук, яка у свої 23 є професійною розслідувачкою… Зараз Яна на конференції в Афінах представляє «Слідство.Інфо». Для нашої невеликої редакції це велика честь мати аж двох переможниць, ну і я впевнена ще більше, що в нашого медіа — велике майбутнє», — зазначає Настя Станко.

За Яну Корнійчук нагороду отримала виконавча директорка «Слідства.Інфо» Анна Бабінець. Зараз Яна на конференції в Афінах представляє редакцію