Марія Горбань, Слідство.Інфо

Сумська розслідувачка Альона Щербакова написала заяву до правоохоронних органів, тому що переконана: через її професійну діяльність до неї в квартиру залізли невідомі. Це сталося 13 червня, розповіла Слідству.Інфо Щербакова. З її слів, на проникнення в квартиру вказує ввімкнене світло та відкрите вікно в помешканні.

“Ввімкнене світло я помітила ще з двору і попросила сусіда зайти зі мною. У квартирі нікого не було — я повимикала світло і відразу почала телефонувати родичам, чи ніхто до мене не заходив”, — розповіла журналістка. Утім ніхто з рідних, які мають ключі від її оселі, цього дня до неї не навідувалися.

Також журналістка побачила відчинене навстіж вікно у спальні. Вона впевнена, що не відчиняла його раніше.

“Не знаю, чому я відразу не викликала поліцію. Поки не побачила, що вікно відчинене, і не перепитала родичів, я ще сподівалася, що це випадковість. Після розмови з юристами я все ж вирішила звернутися в поліцію”, — розповіла Альона.

17 червня журналістка написала заяву до правоохоронних органів. Вона також розповіла, що встановить у квартирі камери спостереження та датчики руху. Проникнення в її квартиру вона пов’язує виключно з журналістською діяльністю.

“Дуже складно сказати, з якої сторони дує вітер. У мене є три припущення — стосовно тем, над якими я працюю зараз. Останнім часом мені нічого не надходило — ні смс, ні листів, ні погроз”, — додала вона.

Журналістка Альона Щербакова працює в Сумах у розслідувальній програмі “Непричетні”. Здебільшого вона спеціалізується на викритті діяльності місцевих посадовців. Зокрема, нещодавно журналістці вдалося виявити у співробітника сумської держпродспоживслужби російський паспорт, який він отримав після анексії Криму.