Марія Горбань, Слідство.Інфо

Президент Володимир Зеленський згадав про свою 15-кімнатну віллу в Італії в декларації, яку він подав 20 травня.

Про маєток Зеленського, розташований в італійському Форте-дей-Мармі, раніше писало Слідство.Інфо. Місто називають «російською провінцією» — зокрема, там мають нерухомість російські олігархи Роман Абрамович, Олег Дерипаска, а також члени родини Бориса Єльцина.

Згідно з декларацією, італійський маєток президента площею понад 400 квадратних метрів коштує майже 89 мільйонів гривень.

Президент України Володимир Зеленський на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому складанню присяги новообраним президентом, в Києві, 20 травня 2019 року. Марків Михайло / POOL / УНІАН

Також президент Зеленський задекларував кілька квартир у Києві, квартиру дружини в Криму та квартиру у Великій Британії, площею 91 квадратний метр, що коштує понад 42 мільйони гривень. Окрім цього, подружжя Зеленських вказало п’ять об’єктів незавершеного будівництва — готельних номерів у Грузії.

Торік у «Кварталі 95» Зеленський заробив понад 4 мільйони гривень. Крім цього, президент задекларував ще 5 мільйонів 548 тисяч гривень доходу. Дружина президента торік заробила 4,9 мільйона гривень. Також у подружжя є кілька коштовних годинників й автомобілі LAND ROVER і MERCEDES-BENZ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Зе вілла»: італійський маєток Зеленського в оточенні російських олігархів

У попередній декларації кандидата на посаду президента за 2017 рік Володимир Зеленський не згадав про маєток, хоч і придбав його ще у 2015 році. Нерухомість оформлена на одну з фірм президента.

Згодом члени «Команди Зе» повідомили, що Володимир Зеленський «не зобов’язаний» декларувати всю свою нерухомість, оскільки не є держслужбовцем.

Сам на той час іще кандидат у президенти пояснив відсутність маєтку в декларації тим, що в Україні була «недосконала банківська система».

Пізніше дружина Зеленського дружина сказала, що не знає, чи належить їм вілла у Форте-дей-Мармі. За її словами, родина не була там уже три роки.