Марія Горбань, Слідство.Інфо

На останній день конкурсу на управителя резиденцією президента-втікача «Межигір’я» подали заявки чотири компанії. Як повідомили Слідству.Інфо в Нацагентстві з розшуку та менеджменту активами (АРМА), крім «НПУ «Межигір’я» та «Атлант Девелоп», які брали участь у конкурсі раніше, заявки подали приватне підприємство «Гаянський» і товариство з обмеженою відповідальністю «УК УЮТ».

Приватне підприємство «Гаянський Геннадій Григорович» заснував Геннадій Гаянський у 2005 році. Підприємство зареєстроване у квартирі житлового будинку в Києві, адреса реєстрації збігається з адресою засновника компанії. Основним серед 43 видів діяльності є «вантажний автомобільний транспорт». Розмір статутного внеску — 100 гривень. Геннадій Гаянський подавався на вибори народного депутата як самовисуванець на одному з округів Києва.

ТОВ «УК УЮТ» зареєстроване в Києві, в цьому ж будинку зареєстровано ще 12 компаній. Основний вид діяльності ТОВ «УК УЮТ» — операції з нерухомим майном. Компанія має 1 тисячу гривень статутного капіталу та податковий борг 170 гривень.

За даними YouControl, керівниця «УК УЮТ» Наталія Козак також була керівницею дошкільного навчального закладу та школи в селі на Хмельниччині. А у 2016 році керувала «Житлово-експлуатаційною компанією «Комфорт-Сервіс».

Після тиску журналістів і громадськості Нацагентство з розшуку та менеджменту активами, отриманими корупційним шляхом (АРМА) втретє продовжила конкурс на управління «Межигір’ям» — до 28 лютого. У попередньому етапі відбору компаній було лише дві — громадська організація «НПУ «Межигір’я», яка протягом п’яти років фактично управляла резиденцією, та «Атлант Девелоп».

(Головне фото — резиденція президента-втікача Віктора Януковича «Межигір’я», село Нові Петрівці, Вишгородський район Київської області, 22 лютого 2014 року. Фото Владислава Мусієнка / УНІАН)