Бориспільскі комунальники лише у 2017 році вивели з бюджету нібито “на ремонт доріг” більш ніж 4 мільйони гривень через одну з фірм. Прокуратура вважає, що бюджетні гроші просто переводилися в готівку, яку повертали комунальникам, або йшли на алкоголь та тютюнові вироби замість закупівлі будматеріалів.

Йдеться про компанію “Стройбуд-17”, з якою головне управління житлово-комунального господарства виконкому Бориспільської міської ради у 2017 році уклало договори, зокрема на ремонт доріг, на понад 4,3 млн грн. Підрядники нібито закуповували будматеріали для ремонту доріг ще у 6 фірм, які в свою чергу постачали цигарки та алкоголь або просто віддавали комунальникам готівку.

Про бориспільску конвертаційну схему Слідство.Інфо дізналося з відкритих джерел.

Допитаний директор однієї з шести фірм-постачальників взагалі заявив, що не причетний до неї, тому не знає, як компанія отримала 1,99 млн грн від “Стройбуду-17”.  Не зміг пояснити співпрацю з комунальниками Борисполя та іншими фігурантами справи і головний підрядник “схеми” – власник-директор-бухгалтер “Стройбуд-17” Амбарцум Мартіросян. За даними офіційного слідства, конвертцентр отримує певний відсоток з переведення бюджетних коштів у готівку.

Сама компанія “Стройбуд-17”, створена більше року тому, за інформацією з Prozorro, отримала від публічних закупівель майже 62,5 мільйонів гривен. Деякі суми вона отримувала поза конкурсами.

Головне зображення – times.cv.ua.