Марія Горбань, Слідство.Інфо

Колишній очільник Одеської області Міхеїл Саакашвілі сказав, що «може тільки привітати» приїзд і діяльність ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це Саакашвілі розповів в ефірі програми «Що це було» на 24 каналі.

«Те, що він зараз скаже про Порошенка — я згоден з цим. Те, що він зараз проти Порошенка, шукає докази щодо каналу «Прямий», про Roshen… Якщо він від імені суспільства може й хоче витрачати свій час на такі речі — я це можу тільки привітати», — сказав Саакашвілі. — Я не був свідком того (чим займався Портнов під час президентства Януковича, — ред.) Давайте говорити про факти».

Колишній президент Грузії, ексголова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі в Борисполі, 29 травня 2019 року. Цього дня Саакашвілі повернувся в Україну після того, як президент України Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України. Гонтар Володимир / УНІАН

Андрій Портнов, зокрема, був юристом в партії БЮТ, та брав участь у підготовці «газових контрактів» з Росією 2009 року, пізніше був заступником виборчого штабу Юлії Тимошенко. За часів Януковича працював заступником голови Адміністрації президента, керував Головним управлінням з питань судової реформи та судоустрою, розробляв новий Кримінально-процесуальний кодекс. Портнов утік з України одразу після експрезидента й п’ять років жив у Відні. Його, зокрема, називали причетним до розробки «законів 16 січня», втім, сам Портнов це заперечує. Після поразки Порошенка він повернувся в Україну й тепер пророкує йому ув’язнення.