Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя не задовольнила скаргу судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова про поновлення на посаді. Його відсторонили від здійснення правосуддя торік. Про це повідомили на засіданні ВРП.

«Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу судді Вищого господарського суду України Ємельянова Артура Станіславовича, ухвалила залишити без змін рішення Другої дисциплінарної палати ВРП», — повідомили під час засідання.

Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відсторонила суддю Ємельянова від роботи й надала подання про його звільнення в червні 2018 року. Підставою стала скарга на втручання Ємельянова в діяльність судді. У скарзі йшлося, що у 2013-2014 роках Ємельянов тиснув на суддю господарського суду Києва Аллу Пригунову, щоб та ухвалювала потрібні йому рішення. Пригунова згодом підтвердила цю інформацію.

За часів Януковича Ємельянов був заступником голови Вищого господарського суду України. Після Революції Гідності працював суддею в тому ж суді. Генпрокуратура підозрює Артура Ємельянова в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ між суддями. СБУ повідомляла, що викрила його на фінансуванні терористичних організацій на окупованих териротіях.

За інформацією Слідства.Інфо, у 2015 році сім’я судді Ємельянова, попри офіційний невеликий прибуток, задекларувала будинок на майже 300 квадратних метрів, вісім квартир та іншу нерухомість. Його дружина Світлана Ємельянова працювала депутаткою в Донецькій міськраді й 1 березня 2014 року підтримала «народну ініціативу жителів Донецької області про проведення референдуму».