Марія Горбань, Слідство.Інфо

Верховний Суд відмовився відкривати провадження щодо призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента України.

Про це повідомляє прес-служба суду.

У суді пояснили, що право на оскарження призначення Андрія Богдана на посаду голови АП має тільки сам Богдан або людина, прав, свобод та інтересів якої це призначення безпосередньо стосується.

Президент Володимир Зеленський 21 травня призначив главою своєї Адміністрації Андрія Богдана, який раніше був його радником з юридичних питань та юристом олігарха Ігоря Коломойського. На думку експертів, таким чином Зеленський порушив люстраційний закон, адже Богдан двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів Віктора Януковича.

Андрій Богдан під час брифінгу біля Адміністрації президента в Києві, 21 травня 2019 року. Гонтар Володимир / УНІАН

Раніше Верховний суд визнав незаконною та скасував догану за «неетичну суддівську поведінку» судді Октябрського райсуду Полтави Ларисі Гольник. 

Як писало раніше Слідство.Інфо, нові судді Верховного суду склали присягу 7 травня. Під час конкурсу негативні висновки Громадської ради доброчесності отримали п’ятнадцятеро суддів з 75-ти новообраних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Зе Адміністрація президента»: хто ці люди?