Марія Горбань, Слідство.Інфо

Полковника Збройних сил України затримали на хабарі 1000 доларів. Якщо суд визнає його винним, держслужбовця можуть посадити за ґрати до восьми років.

За версією офіційного слідства, підозрюваний пообіцяв за тисячу доларів влаштувати на роботу дружину свого товариша. Першу частину хабара в розмірі 300 доларів полковнику начебто залишили ще 5 квітня на КПП військової частини у Василькові.

Через декілька місяців полковник знову зустрівся з другом і розповів йому про вакансію для його дружини в Головному управлінні логістики Генштабу. Підозрюваний також нагадав йому про другу частину хабаря – 700 доларів, які той мав також залишити на пропускному пункті тієї ж військової частини у Василькові.

Товариш полковника залишив ці гроші у конверті на КПП військової частини 6 листопада. Вже наступного дня самого полковника затримали. Зараз триває досудове розслідування. Солом’янський райсуд Києва вже обрав для військового запобіжний захід у вигляді арешту до 6 січня 2019 року. Щоправда, підозрюваний може внести заставу у розмірі 137 280 гривень.

(Головне фото: військовий КПП. Джерело: Wikimapia.org)