Під час окупації Херсона російські військові майже два тижні катували сім’ю голови одного з об’єднань співвласників багатоквартирного будинку Таврійського мікрорайону міста.

Про вчинені злочини проти українців армією РФ йдеться в матеріалі «Слідства.Інфо»: «Прощалися з життям, був справжній геноцид»: херсонці розповіли про життя під окупацією»

Журналісти «Слідства.Інфо» відвідали звільнений Херсон і поспілкувалися з місцевими мешканцями, які розповіли, що під час окупації російські військові практикували викрадення голів ОСББ, оскільки вони мали інформацію про всіх мешканців.

За словами містян, росіяни розташовували катівні у будівлях СБУ, облдержадміністрації та відділку поліції. Під час допиту росіяни застосовували електрострум, чоловіків сильно били. Люди розповідають про випадки зґвалтування.

Херсонка Тетяна, яка розповіла про викрадення солдатами РФ голови ОСББ та його дружини

«У нас голова ОСББ 12 діб просидів (у катівні, — ред.). Чоловік з жінкою. То жінку зґвалтували. А чоловіка ґвалтували та ще й електричним струмом катували. А після цього випустили, так вони три дні плакали… Оце, каже, витримати неможливо…», — розповідає херсонка Тетяна.

Місцеві намагалися не виходити на вулицю, щоб не потрапляти на очі російським військовим і не опинитися в їхніх катівнях.

Забирати людей могли на кілька тижнів. А деяких викрадених херсонців не можуть знайти й досі. Відомо, що частину полонених росіяни вивезли в окупований Крим.