Попередня причина пожежі у відділенні одеського медичного центру психічного здоров’я є — стороннє джерело запалювання, яке хтось проніс на територію закладу.

Про це на брифінгу розповів заступник директора департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Руслан Буханець.

За його словами, пожежа виникла під навісом приміщення господарського призначення, де сушили білизну. Буханець наголосив, що до загоряння призвели не технічні несправності, а саме людське втручання. Попередня причина — дії людини, яка занесла стороннє джерело запалювання.

«Це можуть бути навмисні дії — підпал, або необережне поводження — куріння. Зараз ця інформація перевіряється», — сказав він.

Також посадовець розповів, що одеський центр психічного здоров’я ввели в експлуатацію понад 50 років тому. Протягом останніх трьох років там проводили перевірки. Зокрема, за словами Буханця, частково змонтували пожежну сигналізацію, яка власне і спрацювала 10 червня під час пожежі.

Прокуратура порушила кримінальне провадження. Крім того, президент Володимир Зеленський доручив уряду створити комісію, яка з’ясовуватиме причини трагедії.

Пожежник в Одеському обласному центрі психічного здоров’я, 10 червня 2019 року. Гіманов Олександр / УНІАН

Повідомлення про пожежу у відділенні № 7 Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я надійшло 10 червня за чверть десятої вечора. Пожежники прибули на місце через 7 хвилин та встановили, пожежа виникла на даху одноповерхової будівлі. Близько одинадцятої пожежу локалізували, а о 23:19 — ліквідували на площі 500 метрів квадратних. ДСНС залучило 12 одиниць техніки та 57 рятувальників. Наразі відомо про шістьох загиблих, серед них один медпрацівник.

Загалом у лікарні тієї ночі перебувало понад 50 людей, з них троє медпрацівників. Усіх евакуювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні експерти встановили причину пожежі в дитячому таборі «Вікторія»