Марія Горбань, Слідство.Інфо

Двох скандально відомих студентів-заочників медичного університету імені Богомольця Сергія Суровцева та Фаріда Алієва відрахували. Обидва були прибічниками команди звільненої екс-ректорки Катерини Амосової. Також, за даними Слідства.Інфо, Алієв міг бути посередником у хабарництві в університеті.

Інформацію про відрахування Слідству.Інфо підтвердив в.о. ректора університету Юрій Кучин.

Сергій Суровцев раніше керував студентським парламентом, а під час відсторонення Катерини Амосової від посади ректорки був одним із організаторів страйку на території університету. Студпарламент під керівництвом Суровцева також висловлював недовіру нинішньому в.о. ректора Кучину. За словами Кучина, хлопець спершу не зміг здати КРОК, а коли спробував перевестись на іншу спеціальність – не здав академрізницю. Це і стало причиною відрахування.

Сергій Суровцев

Фарід Алієв навчався на факультеті з підготовки іноземних студентів на спеціальності “лікувальна справа”, і також керував студпарламентом цього факультету. Як розповідало раніше Слідство.Інфо, Алієв мав “особливий статус” в університеті – за свідченнями студентів, він допомагав працівникам деканату збирати хабарі. І навіть отримував гроші за таке посередництво.


Фарід Алієв і екс-ректорка університету Катерина Амосова

Як і Суровцев, Фарід Алієв не зміг здати незалежний іспит, після чого спробував перевестися на спеціальність “фармація” і майже два роки відвідував пари.

Утім, як зазначив Кучин, Фарід Алієв вважався студентом лише на внутрішніх паперових наказах університету, хоча насправді ним уже не був. Хлопця немає в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, він не платив за навчання останні два роки, а в його особовій справі немає жодного оригіналу документів. “Фактично, його мали відрахувати ще півтора роки тому”, – пояснює в.о. ректора.

На думку Юрія Кучина, Фарід Алієв міг продовжувати використовувати статус студента, аби продовжувати працювати в студентському парламенті.

 

Головне фото: у центрі – Сергій Суровцев, зліва позаду із телефоном у руках – Фарід Алієв. Джерело: сторінка Студпарламенту НМУ Богомольця у Facebook