Марія Горбань, Слідство.Інфо

Спеціалізована антикорупційна вручила міському голові Одеси Геннадію Труханову та його адвокатам обвинувальний акт за недостовірне декларування. Про це повідомляє пресслужба САП.

Прокурори передають до суду обвинувальний акт щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова.

За даними слідства, Труханов не задекларував майна на понад 50 мільйонів гривень. Зокрема, у 2015-16 роках він не вказав статки колишньої дружини, з якою на той час усе ще «був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки».

Таким чином Геннадій Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки в низці підприємств і відсотки за вкладами. Загалом до декларації 2015 року посадовець не вніс понад 32 мільйони гривень, до декларації 2016 року — майже 19 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські цінності одеського мера

Детективи НАБУ почали розслідування щодо міського голови Одеси в листопаді 2017 року, а в березні 2019-го йому повідомили про підозру. У травні 2019 року детективи завершили розслідування.

Раніше журналісти Слідства.Інфо на основі документів Panama Papers виявили, що Геннадій Труханов мав російський паспорт і російське громадянство. Також ми дізналися, що мати міського голови Одеси має коштовну нерухомість у Москві, яку Труханов не задекларував. Детективи НАБУ долучили матеріали журналістів до кримінального провадження.

Нагадаємо також, що Слідство.Інфо знайшло й іншу елітну нерухомість родини очільника Одеси. Старша донька Труханова і його ексдружина володіють елітною квартирою у центрі Лондона.

Друзі, наша команда журналістів-розслідувачів існує завдяки вам! Кожна ваша гривня може стати новим розслідуванням. Тисніть «Підтримати» в правому верхньому кутку сторінки (або тисніть на посилання http://bit.ly/2wUdKDa)