За мера Одеси Геннадія Труханова готовий поручитися народний депутат від БПП, одесит Дмитро Голубов. Про це він заявив журналістам під час слухання у Солом’янському суді Києва.

Депутат Дмитро Голубов та мер Одеси Геннадій Труханов. Фото Думская.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, за якого вступився нардеп, підозрюють у “привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”. Йому загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Окрім мера, детективи НАБУ оголосили про підозру його заступнику – Павлу Вугельману. Їх обох затримали в аеропорті “Бориспіль” 14 лютого. Також слідство вручило підозру шістьом фігурантам справи.

Примітно, що 13 років тому у цьому ж суді Києва обирали запобіжний захід самому народному обранцю. Йому загрожувало до 12-ти років ув’язнення за підозрою у шахрайстві. Тоді його теж брали на поруки: вступилися за Дмитра Голубова два регіонали. Згодом з Голубова зняли усі обвинувачення.

До слова, журналісти Слідства.Інфо ще у 2016 році довели, що Труханов володіє десятками офшорних компаній, зареєстрованих на російський паспорт.

Головне фото – Думская.