«Я ПОЗИТИВНО ОЦІНЮЮ ПРИЗНАЧЕННЯ ЛЮДИНИ НЕ ІЗ СИСТЕМИ» — ДЕНИС МОНАСТИРСЬКИЙ ПРО ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ СБУ БАКАНОВА

Слідство.Інфо розпитало Дениса Монастирського, який у команді президента відповідає за реформування правоохоронної системи, як він оцінює призначення Баканова першим заступником СБУ. Якщо коротко, — оцінює позитивно.

Денис Монастирський, фото — Facebook

 

ХТО СПОНСОРУЄ «СЛУГУ НАРОДУ» ТА СКІЛЬКИ ВИТРАЧАЄ ПАРТІЯ

«Слуга народу» збирається на вибори. Президентську партію, яка ще торік була майже віртуальною, вже сьогодні підтримують близько 45% українців, які мають намір голосувати й визначилися з вибором. 

Виходячи з такої підтримки, в «команді Зе» розраховують отримати однопартійну більшість в Раді. Саме більшість після виборів формуватиме уряд і буде призначати прем’єр-міністра.

Громадяни підтримують «Слугу народу» ще й гривнею. Цьогоріч вони «скинулися» партії на 26 мільйонів гривень, а ще 2 мільйони заплатила нещодавно створена громадська організація.

Хто ці щедрі спонсори й куди партія витрачає кошти — розбиралося Слідство.Інфо.

Керівник діджитал-напрямку партії «Слуга народу» Михайло Федоров, голова партії Дмитро Разумков та керівник виборчого штабу Олександр Корнієнко (справа наліво) на прес-конференції в Києві, 27 травня 2019 року. Соколовська Інна / УНІАН

«Я ЦЕ МОЖУ ТІЛЬКИ ПРИВІТАТИ»: СААКАШВІЛІ — ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОРТНОВА В УКРАЇНУ

Колишній очільник Одеської області Міхеїл Саакашвілі сказав, що «може тільки привітати» приїзд і діяльність ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це Саакашвілі розповів в ефірі програми «Що це було» на 24 каналі.

«Те, що він зараз скаже про Порошенка — я згоден з цим. Те, що він зараз проти Порошенка, шукає докази щодо каналу «Прямий», про Roshen… Якщо він від імені суспільства може й хоче витрачати свій час на такі речі — я це можу тільки привітати», — сказав Саакашвілі. — Я не був свідком того (чим займався Портнов під час президентства Януковича, — ред.) Давайте говорити про факти».

Колишній президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі в Борисполі, 29 травня 2019 року. Цього дня Саакашвілі повернувся в Україну після того, як 28 травня президент Володимир Зеленський виключив з указу свого попередника Порошенка від 26 липня 2017 року положення про втрату Саакашвілі громадянства України. Гонтар Володимир / УНІАН