Частину товарів для реставрації підрядники вже замовили за цінами у кілька разів вищими за ринкові. А сама фірма пов’язана з екс-міністром екології часів Віктора Януковича Едуардом Ставицьким. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на систему «Прозорро».

Ремонтні кошти підуть, зокрема, на внутрішню реставрацію, заміну сантехніки й труб водопостачання, заміну підлоги, заміну і встановлення вентиляції та кондиціонування. Завершити роботи підрядник повинен до кінця 2018 року — трохи більше, ніж за місяць. Перед початком аукціону анонімна фірма-учасник торгів запитувала в замовника, чи правильно вони у тендерних вимогах вказали строк виконання робіт. Інша компанія, що брала участь у конкурсі, зазначила в обговоренні, що такий стислий термін завершення «робить нікчемними» виконання деяких робіт. Утім, замовники відповіли, що дату кінцевих робіт вказали правильно.

Зрештою, тендер виграла компанія ВБК «Побутрембуд». З договору з фірмою-переможцем стало відомо, що частину товарів замовили за цінами значно вищими за ринкові. Наприклад, 52 купольні відеокамери по 2 тисячі доларів за штуку. Хоча, приміром, у Росії такі ж камери коштують, біля 20 тисяч гривень за штуку — вдвічі дешевше, а в Європі такі ж камери дешевші аж в чотири рази — біля 12 тисяч гривень. Також підрядник замовив паркетний клей на третину дорожче від ринкової ціни — по 244 гривні за кілограм замість 184 гривень.

Вартість аналогічних камер у Європі. Джерело: cnet.com

З 2008 року  ВБК «Побутремонт» виграла тендерів на понад півмільярда гривень. Цей тендер також – не перший, який компанія виграла у Верховного суду. Раніше фірма вже ремонтувала приміщення та санвузли інших будівель установи. А у цій самій будівлі на Повітрофлотському проспекті, де тепер проводитиме реставрацію, фірма уже замінювала віконні рами за 21 мільйон гривень.

(Головне фото: Кловський палац. Джерело: Вікіпедія. Автор: Wadco2)