Центр протидії корупції домігся скасування тендеру на реконструкцію мосту через річку Уж в Чорнобильській зоні відчуження. Під час моніторингу аудитори знайшли грубі порушення торгів. 

Про це повідомляється на сайті ЦПК. 

За інформацією Центру протидії корупції, угода була «сумнівною», адже ймовірно держава взагалі не виділяла на це кошти.

Міст через річку Уж в Чорнобильській зоні відчуження внесла до об’єктів, які необхідно реконструювати Київська облдержадміністрація. Це було необхідно нібито для будівництва Центрального сховища для відпрацьованого палива ядерних реакторів ЧАЕС. 

Та в лютому 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним розпорядження обладміністрації про реконструкцію мосту, тобто держава не мала підстав фінансувати ці роботи. 

Попри це, вже у квітні цього року Держпідприємство з управління капітальним будівництвом зони відчуження таки оголосило тендер на реконструкцію цього мосту. За роботи підприємство пропонувало близько 70 мільйонів гривень. 

Відтак Центр протидії корупції звернувся до Держаудитслужби та попросив перевірити тендер. Під час моніторингу аудитори знайшли грубі порушення торгів.

Щойно на сайті «Прозорро» з’явилася інформація про моніторинг аудиторів, Держпідприємство з управління капбудівництвом зони відчуження скасувало торги. 

Як повідомляють у ЦПК, це вже четверті торги на реконструкцію мосту через Уж в Чорнобильській зоні. Перші та другі тендери скасував сам замовник через «скорочення видатків». Треті торги також оскаржували юристи Центру протидії корупції. 

У Держрідприємстві, яке замовляло реконструкцію мосту, повідомили Центру протидії корупції, що ці роботи фінансуються не коштом держави, а в межах іншої програми, не пов’язаної з попередніми торгами.