Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя відсторонила до 1 червня суддю Малиновського райсуду Одеси Анатолія Целуха, якого наприкінці березня затримали на хабарі.

Клопотання подав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Саме працівники САП спільно з НАБУ та СБУ 29 березня затримали Целуха при отриманні 2,5 тисячі доларів хабара. За ці гроші він мав допомогти ухвалити рішення в житловому спорі на користь одного з учасників.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування.

Раніше Солом’янський райсуд Києва відсторонив від посади заступника голову Держагентства водних ресурсів, як хабар він вимагав 50% статутного капіталу компанії «Агро Ленд» та половину подальшого прибутку.

14 березня оголосили обвинувальний акт судді Бабушкінського райсуду Дніпра, якого торік спіймали на хабарі 15 тисяч доларів. Його дії кваліфікували за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу, що передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

На початку березня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів звільнила прокурора Київської місцевої прокуратури № 2 Олексія Брикова, якого затримали під час отримання 15 тисяч доларів хабара.

(Головне фото — табличка «Спеціалізована антикорупційна прокуратура», Київ, 20 квітня 2017 року. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН)