Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя подала подання про звільнення судді Господарського суду Києва Любомира Головатюка за ухвалення рішення, яке згодом затримало виплату вкладникам банку «Фінансові ініціативи». Головатюк свого часу був у складі колегії, яка узаконила передачу «Межигір’я» компанії «Медінвесттрейд», а та продала її «Танталіту».

Скаргу проти судді Любомира Головатюка подав Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд поскаржився, що Головатюк своєю ухвалою заборонив членам дирекції банку «Фінансові Ініціативи» ухвалювати рішення щодо його ліквідації. Це згодом стало причиною того, що фонд не зміг вчасно розпочати виплати вкладникам.

Вища рада правосуддя вже не вперше розглядає скаргу на Головатюка. У січні 2017 року його затримали за підозрою у вимаганні 16 тисяч доларів хабара. ВРП відсторонювала суддю на час розслідування.

У 2007 році суддя Любомир Головатюк був у складі колегії, яка прийняла постанову про визнання законною передачу «Межигір’я» компанії «Медінвесттрейд». Та, своєю чергою, продала резиденцію ТОВ «Танталіт» — компанії, до якої, за інформацією медіа, причетний народний депутат Сергій Клюєв, брат колишнього голови Адміністрації Януковича Андрія Клюєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Ахметов і Янукович: одна офшорка на двох

(Головне фото — Суддя Господарського суду Києва Любомир Головатюк, підозрюваний в одержанні хабара, під час засідання суду з розгляду скарги прокуратури на ухвалу про запобіжний захід, Апеляційний суд Києва, 10 лютого 2017 року. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН)