Суддю Наталю Марфіну призначили на посаду судді Дніпровського районного суду, незважаючи на те, що вона – причетна до справ проти активістів Майдану. Про це Слідство. Інфо дізналося із засідання Вищої ради правосуддя, яка розглядала справу судді.

Під час Революції Гідності суддя Марфіна відмовилася визнати підробленим протокол ДАІшника на одного із учасників автопробігу до будинку Януковича у Межигір’ї. Перед фінальним засіданням у справі суддя вийшла на нараду до голови суду, ймовірно, отримавши відповідні вказівки, вона винесла “потрібне рішення”. Завдяки цьому, її колега, Неля Ластовка, яку ВРП відмовилася звільняти, позбавила водійських прав учасника акції протесту.

Цікаво й те, що у 2011 році суддя Наталя Марфіна розлучилася з чоловіком усього за 7 днів після того, як його було впіймано на хабарі у 180 тис. доларів. Однак, їхні спільні подорожі тривали і після розлучення, що, ймовірно, свідчить про фіктивність такого розлучення. На співбесіді із Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Наталя Марфіна запевнила, що заяву про розлучення подала до затримання свого чолоівка. Утім, як з’ясував член Громадської ради доброчесності Роман Маселко суддя збрехала, а ВККС відмовилася перевіряти ці факти і повірила їй на слово.

На сьогоднішньому засіданні Вищої ради правосуддя суддя Марфіна запевнила її членів, що чоловік на той момент проживав з іншою жінкою, а тому заява про розлучення не мала прив’язки до його затримання. Також вона зазначила, що цей період у її житті був “ненайкращим” й вдалася до подробиць своїх сімейних справ. 

Судові органи, які займаються очищенням суддівських лав від недоброчесних суддів, а саме ВККС та ВРП, не спромоглися звільнити суддю Наталію Марфіну, незважаючи на явні факти її недоброчесної поведінки. Суддя вже офіційно успішно пройшла переатестацію і здійснюватиме правосуддя довічно – за що отримуватиме близько 40 тисяч грн щомісяця.