Судді Шевченківського суду столиці відмовилися продовжити строки досудового розслідування у провадженні щодо так званих “Плівок Вовка”. Ідеться про скандальні записи розмов із кабінету ексголови Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павла Вовка із його колегами.

Про це “Слідство.Інфо” довідалося під час засідання 7 листопада. 

Судді відмовили у клопотанні Генеральної прокуратури щодо продовження розслідування на три місяці. Ухвала оскарженню не підлягає. Відтак, в офіційного слідства лишилося лише два дні на розслідування провадження. 

“Наразі я не готова казати щось стосовно наших подальших дій… Але якщо строки досудового слідства спливуть, то доведеться його закрити. Але станом на зараз строки ще не сплили, у нас є два дні”, — повідомила в коментарі журналістам прокурорка Юлія Малашич. 

Як пояснили в ГПУ, правоохоронці клопотали про продовження розслідування, оскільки правоохоронцям необхідно провести експертизи записів з кабінету Павла Вовка. 16 вересня суд дозволив провести фоноскопічну експертизу — дослідження зразків голосу суддів ОАСКу. І наразі її результати ще не готові. Також представники офіційного слідства заявили, що їм потрібно допитати ще понад 70 людей.

Крім того, представниця прокуратури розповіла, що правоохоронці поновили розслідування провадження, яке раніше довелося призупинити

Нагадаємо, що декілька місяців тому Національне антикорупційне бюро (НАБУ) спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. Правоохоронці розслідують дії ексголови адмінсуду Павла Вовка та його колег суддів ОАСК Євгена Аблова й Ігоря Погрібніченка, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

За даними слідства, Вовк нібито через небажання проходити оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) створював перешкоди в діяльності окремих її членів. Наразі усім фігурантам за фактами втручання в діяльність ВККС й ухвалення неправосудних рішень оголосили підозри.

Пізніше НАБУ опублікувало записи розмов судді Вовка на своєму YouTube-каналі. Серед іншого із записів стало відомо, що суддя домовлявся про покупку коштовного антикваріату й старовинних монет.

Згодом Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити Павла Вовка, Івана Погрібніченка та Івана Шепітка.

Під час пресмарафону 11 жовтня президент України Володимир Зеленський у коментарі Слідству.Інфо заявив, що йому потрібен час, аби «розібратися» з Окружним адмінсудом Києва (ОАСК).