Суд скасував арешт з майна співвласника одеського готелю “Токіо Стар”, у якому під час пожежі у серпні цього року загинули дев’ятеро людей.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з постанови Одеського апеляційного суду.

На думку суду, прокурор не довів підстав для арешту майна співвласника готелю Сергія Дурача, якого розшукує поліція. 

Раніше, у вересні 2019-го року, його майно арештував Київський районний суд Одеси за клопотанням прокурора. Ідеться про корпоративні права й цінні папери дев’яти компаній, а також — про декілька десятків об’єктів нерухомості.

Сергій Дурач перебуває в розшуку. У своєму клопотанні тоді прокуратура зазначила, що донька однієї із загиблих під час пожежі в готелі вимагає відшкодування, а відтак  арешт майна має стати гарантією відшкодування.

На думку суду, прокурор не довів підстав для арешту майна співвласника готелю “Токіо Стар”/ЗОБРАЖЕННЯ з Єдиного реєстру судових рішень

Утім, адвокат Дурача оскаржив арешт, зауваживши, що потерпіла насправді вимагає відшкодування не в його підзахисного, а в іншого співвласника готелю — Вадима Чорного.

Також апеляційний суд постановив, що прокурор не надав документи, які доводять існування підстав для накладення арешту на майно Дурача.

“Слідство.Інфо” раніше повідомляло, що компенсації вимагає донька австралійки, яка загинула під час пожежі в “Токіо Стар”. Іноземка хоче, аби їй покрили 628 тисяч гривень матеріальних збитків, а також очікує на один мільйон доларів за моральну шкоду.

Нагадаємо, що пожежа в одеському готелі “Токіо Стар” сталася всередині серпня. У полум’ї загинуло дев’ятеро людей. Після трагедії поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками порушення вимог пожежної безпеки. Тоді ж арештували одного зі співвласників готелю Вадима Чорного. Іншого — Сергія Дурача — розшукують досі. 

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомляли, що загасити пожежу в готелі було складно, бо вогонь швидко поширювався: переобладнаний з трамвайного депо готель мав багато номерів, деякі з них були навіть без вікон.  

За попередньою версією, пожежа сталася через “надмірне навантаження на електромережі та замикання електропроводки”.