Прокуратура Східного округу штату Нью-Йорк висунула обвинувачення у викраденні персональних даних і махінаціях з податками на більш ніж 1,5 мільйона доларів екстрадованому з Таїланду росіянину Антону Богданову. Про це пише OCCRP, посилаючись на повідомлення прокуратури.  

За версією прокуратури, Богданов та його спільники «об’єднали складний комп’ютерний злам та крадіжку особистих даних зі старомодним шахрайством», щоб викрасти понад 1,5 мільйона доларів платників податків.

Від 2014-го по 2016 рік підозрювані зламували комп’ютерні системи фірм з підготовки податкових декларацій США, щоб викрасти звідти особисту інформацію платників податків (номери соціального страхування й дати народження).

Відтак вони міняли інформацію в податкових деклараціях так, щоб податкові звіти поверталися на їхні дебетові картки. Гроші з карток вони переводили в готівку в США, а відсоток виторгу перевели Богданову в Росію.

Коли шахрайську схему викрили, податкові служби добавили кілька рівнів безпеки на свої сайти, стверджує прокуратура.

Богданова заарештували 28 листопада 2018 року на запит США в аеропорті Пхукета в Таїланді, звідки він планував вилетіти в Росію. Його екстрадували в США в березні 2019-го.

33-річному Богданову загрожує 27 років за ґратами. Його справу розглядає Федеральний суд Брукліна.

Авто поліції Таїланду. Wikimedia