Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя продовжила на місяць відсторонення від роботи судді Турківського райсуду Львівської області Луки Кріля. Про це йдеться на сайті ВРП.

Лука Кріль — єдиний суддя Турківського райсуду Львівщини. Він також виконує обов’язки голови суду.

Наприкінці грудня минулого року суддю Луку Кріля відсторонили за клопотанням керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Прокурори САП затримали його 19 грудня при отриманні частини хабара. За версією слідства, суддя вимагав 1 тисячу євро за непритягнення до відповідальності за керування автомобілем напідпитку. Як повідомила прес-служба СБУ, його затримали на робочому місці.

За інформацією САП, суддя Кріль навесні 2018-го розглядав аналогічну справу щодо цього ж водія та закрив її за закінченням терміну давності.

Керівник апарату Турківського райсуду Віталій Бліхар розповів Слідству.Інфо, що наразі в них немає судді, який розглядав би справи. На сьогодні в суді перебувають на розгляді близько 600 справ.

«Ми направляємо кримінальні справи в Апеляційний суд для передачі в інший суд. А цивільні, адміністративні та справи про адмінправопорушення чекають на розгляд у нас», — прокоментував Віталій Бліхар.

(Головне фото — суддя Лука Кріль, 1 листопада 2018 року, джерело — Судова влада України)